ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΩΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ

Ποιος είπε οτι ακόμα και στις βόλτες δεν υπάρχουν ταμπού. Και τι πιο ωραίο από το να τα καταρρίπτεις. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε το εξής, χειμώνα βουνό,  καλοκαίρι θάλασσα, όμως οι αγαπημένες σου διαδρομές είναι εκεί και τις εποχές εκτός αιχμής.

 
Μια από τις γνωστότερες διαδρομές του καλοκαιριού είναι αυτή από τον Αη Γιάννη Σφακίων στην παραλία του Αγίου Παύλου, από Άγιο σε Άγιο δηλαδή. Αρκετές δεκάδες επισκεπτών περπατούν το μονοπάτι που οδηγεί στα κρυστάλλινα νερά του Λιβυκού κάθε καλοκαίρι, τον χειμώνα όμως; Τι γίνεται εκεί κάτω;


Η απάντηση είναι τίποτα. Αυτό που επικρατεί είναι η απόλυτη ηρεμία. Χωρίς κατασκηνωτές, σκάφη και μουσικές από την διπλανή καντίνα η παραλία και το μονοπάτι ανήκει σε σένα και τις πέρδικες. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα συναντήσεις κανέναν στην διαδρομή σου εκτός αν υπάρχουν κι άλλοι σαν εσένα, τώρα βέβαια αν σου φανεί ότι είδες κάποια ξανθιά με μπικίνι και ψάθα στην πλάτη να κατηφορίζει τέτοια εποχή κατα πάσα πιθανότητα έχεις πάθει αφυδάτωση, πιες αρκετό νερό και θα σου περάσει. Το μονοπάτι καλοχαραγμένο και σημαδεμένο θα σε φέρει σε μιάμιση περίπου ώρα στο όμορφο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παύλου που χαρίζει την σκιά του στον περαστικό.




 Φυσικά αν επιλέξει κάποιος να επισκεφθεί την περιοχή χειμώνα ή άνοιξη η επιστροφή από τον ίδιο δρόμο είναι μονόδρομος, η ανηφόρα σε περιμένει προς αναμέτρηση, αλλά μην αγχώνεσαι ένα βήμα την φορά και προς θεού, μην κοιτάς προς τα πάνω κάποια στιγμή θα τελειώσει. Έτσι οι τσικουδιές στο καφενείο θα αξίζουν κάθε γουλιά τις κέρδισες με το μπατόν σου.



Άλλωστε το έχουμε πει πολλές φορές και θα το λέμε πάντα. Τον τόπο τον γνωρίζεις περπατώντας.

Comments